InfoTAPAHTUMA

Kauppakadun Appro on opiskelijatapahtuma, jossa suoritetaan leikkimielisesti akateemisia tutkintoja keräämällä suoritusmerkintöjä Appro-diplomiin virallisissa rastibaareissa.

APPROKIERROS

Kauppakadun Appron idea rakentuu siihen, että suoritetaan leikkimielisesti akateemisia tutkintoja keräämällä suoritusmerkintöjä Appro-passiin. Tämä tapahtuu keräten leimoja Appro-passiin ennalta määritellyissä Jyväskylän keskustassa sijaitsevissa ravintoloissa ja baareissa.

LÄHTÖPAIKKA

Kauppakadun Appron lähtöpaikkana toimii Lutakon satamanaukio, josta approilijat lähtevät suorittamaan tutkintoaan Jyväskylän ravintoloihin ja baareihin. Lähtöpaikalla on luvassa monenmoista viihdykettä, jolla virittäydytään Appro-tunnelmaan.

JATKOT

Kierros huipentuu tapahtuman virallisille jatkoille Paviljongissa, jossa tentaattorit arvioivat kandidaattien suoriutumista. Appropassia vastaan jaetaan jatkoilla suoritettua tutkintoa vastaavat haalarimerkit. Jatkojen huippuartistit ja edulliset Appro-hinnat takaavat Suomen parhaimman opiskelijaelämyksen. Paviljongin ovet avautuvat 21:00 ja pilkku tulee 2:30.

LÄHTÖ

Lähtöpaikalta haetaan vauhtia iltaan! Se sijaitsee Lutakon satama-aukiolla ja sieltä löytyy monenmoista viihdykettä. Voit esimerkiksi osallistua kilpailuihin, testata taitojasi toisia vastaan ja ikuistaa porukkasi kuvausseinällä. DJ ja juontaja auttavat virittäytymään approfiilikseen. Ensimmäinen lähtöaika on 16:00 ja viimeinen 19:00. Saavuthan lähtöpaikalle 30 minuuttia ennen omaa lähtöaikaasi.

Lippuusi kirjattu lähtöaika on sitova. Näin vältämme pahimmat ruuhkat ja turvavälien ylläpitäminen on helpompaa. Lipun vaihdon jälkeen voit hetken hengähtää lähtöalueella ja nauttia lähtöpaikan aktiviteeteista. Tällä tavoin pääset liikkeelle mahdollisimman sujuvasti, mutta voit myös tutustua rauhassa lähtöalueeseen.

Muista ottaa mukaan lippusi sekä lisäksi myös virallinen henkilöllisyystodistus (opiskelijakortti ei kelpaa, mutta ajokortilla pääset), sillä se tarkistetaan jo lähdön yhteydessä.

Vinkki! Appro-suoritus kannattaa aloittaa Jyväskylän yläkaupungista.

RASTIPAIKAT

Rastipaikat löydät nettisivuiltamme kartasta sekä lähdöstä saatavasta suorituspassista. Leiman saat pääsääntöisesti rastipaikan narikasta tai baaritiskiltä. Leiman saat alkoholiannoksista, alkoholittomista annoksista (alkoholiton olut, alkoholiton siideri, limu, kahvi/tee sekä muita alkoholittomia vaihtoehtoja riippuen rastipaikasta) sekä ruuasta. Suosittelemme nauttimaan approilun yhteydessä myös vettä, vaikka vedestä ei leimaa tulekaan. Suosithan käteistä ja lähimaksua.

AIKATAULU

15.30 Lähtöpaikka aukeaa (saavuthan lähtöpaikalle 30 minuuttia ennen omaa lähtöaikaa)

16.00 Ensimmäiset lähdöt satamasta approsuoritukseen

19.00 Viimeiset lähdöt satamasta approsuoritukseen

21.00 Paviljongin ovet aukeavat ja jatkokansa voi lunastaa täällä suoritusmerkkinsä (Suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi)

23.00 Ibe valloittaa Paviljongin lavan

00.00 Suoritusmerkkien lunastaminen päättyy Paviljongissa

00.30 Teflon Brothers valloittaa Paviljongin lavan

2.30 pilkku Paviljongissa

Rannekkeiden ennakkovaihto

On mahdollisuus kahtena ajankohtana Jyväskylässä vaihtaa liput etukäteen jo rannekkeisiin. Lippu pitää olla mukana, jonka vaihdat rannekkeeksi. Vain paikalle tulevat voivat vaihtaa oman lippunsa rannekkeeseen. Normaalin sekä VIP-lipun voi vaihtaa rannekkeeseen ennakkovaihdossa. Ranneke tulee pitää tallessa tapahtumaan saakka, ilman sitä ei pääse tapahtumaan. Tämän vuoksi suosittelemme rannekkeen laitettavan heti käteen kiinni! Tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa sisäänpääsyä lähtöpaikalle. Rannekkeen vaihtaneille on oma tarkastuspiste lähtöpaikalle tullessa, josta saa Appro-passin.

Tässä paikat ja ajankohdat:

Maanantaina 26.9. kello 10-13: Jyväskylän yliopistolla Agora-rakennuksen aulassa

Tiistaina 27.9. kello 12.30-15.30: Ilokivi Venuella

SÄÄNNÖT

1. Jokaisen tenttijän on noudatettava lakeja, asetuksia ja järjestyssääntöjä sekä toteltava virkavallan määräyksiä.

2. Tenttijän tulee olla täysi-ikäinen. Jokaisen on todistettava ikänsä lähtöalueella.

3. Älä roskaa tai muutenkaan sotke kaupunkia, varmastikin jaksat huolehtia roskat lähimpään roskikseen ja pidättää lähimpään vessaan asti.

4. Tutkinto suoritetaan paikallisissa tenttipaikoissa. Muistathan leimauttaa diplomisi jokaisen läpäistyn tentin jälkeen.

5. Tenttiaika on 5 tuntia, tohtorikokelailla 6 tuntia.

6. Ethän fuskaa - ylemmän tutkinnon saa suorittaa vain, jos on suorittanut sitä edeltävän alemman tutkinnon edellisinä vuosina.

7. Approbaturin suorittaja saa tehdä yhden opintosuorituksen, cumun ja laudaturin suorittajat 2 ja tohtorin arvoa hakevat 3 opintosuoritusta ravintolaa kohden.

8. Tentaattorit arvioivat Appro -suorituksen loppubilepaikassa. Tentaattorin arvostelusta ei voi valittaa.

SUORITUSMÄÄRÄT

Kauppakadun Appron tutkinnot ja niihin vaadittavat suoritusleimojen määrät ovat seuraavat:

APPROBATUR

8 LEIMAA

CUM LAUDE

11 LEIMAA

LAUDATUR

14 LEIMAA

TOHTORI

17 LEIMAA

ÜBERTOHTORI

19 LEIMAA

K-18

Koska tapahtuma sijoittuu pääasiallisesti baareihin, tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Huomaathan varata mukaasi kelvollisen, virallisen henkilötodistuksen, sillä kaikkien osallistujien ikä tarkistetaan ensimmäisen kerran jo lähtöpaikalla. Opiskelijakortti ei kelpaa, mutta ajokortilla pääset sisään!

MITÄ LAITAN PÄÄLLENI?

Kauppakadun Appro on loistava tilaisuus pukeutua haalareihin tai oman teeman mukaan vaikka koko porukalla. Kaikenlaisessa varustuksessa, tervetuloa! Suomen säähän kannattaa tietenkin varautua aina etukäteen.

Jos jokin asia jäi vielä vaivaamaan, ota epäröimättä yhteyttä info@kauppakadunappro.com.